Marku Jevtiću iz Korenite pokradeno suvo meso: Šteta veća od 150 000 dinara

Mladom domaćinu Marku Jevtiću iz Korenite, kod Loznice, čija je kuća u centru tog sela, kraj puta Loznica-Krupanj, nedaleko od skretanja za Manastir Tronošu, nepoznati lopov ili više njih, ukrali su svo sušeno meso od dve zimine, koje su bile teške po 250 kilograma.


Slučaj je, odmah, prijavljen lozničkoj policiji, koja je uradila uviđaj. Šteta je veća od 150 hiljada dinara.

Domaćin, ali i njegovi ukućani, je u očaju. Odgajili su velike zimine, smatrajući da će, što se mesa tiče, zimus moći da „nakrive kapu“, ali nisu računali na lopovsku ujdurmu, koja počinje odmah posle svinjokolja.


-Otac je otišao kod sestre u Švajcarsku i poneo tri pršute, koliko dozvoljavaju da se ponose i to je sve što smo dobili od naših zimina – priča Marko, koji se, uz poljoprivredu, bavi građevinom, i kao i njegovi roditelji, slovi za časnog, poštenog i vrednog čoveka.

-Kad smo, danas, majka i ja krenuli u sušaru da skinemo meso i kosti, koje su bile osušene, videli smo šta se dogodilo. Lopov ili više njih su isekli, verovatno makazama za armaturu, šarke i potpuno „očistili“ sušaru. Ne možemo da dođemo sebi.
I drugi meštani strahuju, pa ističu da bi bilo kolosjajno ako bi policija uspela da ustanovi ko je pokrao Jevtiće, da ih izvede pred lice pravde, kako i drugima ne bi palo na pamet da tako nešto čine.

Istraga je u toku. Policijci „sklapaju kockice“ uz ono što su uzeli na mestu događaja.U vreme krađe, koja se dogodila, verovatno, u noćnim satima, padala je kiša i ništa se nije čulo…

V.Mitrić