Patrijarh Porfirije na slavi šabačkog vladike Jeroteja: I gosti dokaz dostojnosti

                 Episkop šabački Jerotej proslavio je svoju krsnu slavu Sveti Stefan dečanski.Vladika je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu u gradu na Savi posvećenu svetim apostoloma Petru i Pavlu.

                     Mnogi vernici imali su, kako kaže Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, da neposredno čestitaju krsnu slavu „duhovnom ocu eperahije, dragom arhijereju, srećni što je postao njihov sugrađanin“.

                    -Božja je volja da vladika Jerotej dođe na presto ove i mučeničke i slavne eparhije kao dostojan naslednik sjanih episkopa  koji su stolovali u ovom gradu i kraju -kaže Krasavac.

                          Da uveličaju slavsko slavlje došli su i patrijarh srpski Irinej, episkop bački dr Irinej Bulović, vladika braničevski Ignatije, patrijarhov vikarni episkop Sava kao i mnogi zvaničanici i drugi gosti, među kojima je bio višegodišnji potpredsednik Eparhijskog upravnog  odbora Rade Veselinović, inače veliki crkveni zadužbinar.

                        -Ovo je, ne samo slava našeg episkopa, već i velika duhovna radost za sve nas, a samo prisustvo velikog broja vernika i dolazak našeg patrijarha i uglednih arhijereja samo potvrđuje da smo dobili episkopa kojim možemo, s pravom, da se ponosimo -kaže Veselinović. -Utoliko pre što je, pored svih kvaliteta, i čedo naše eparhije.

V.Mitrić