Kako do dobrog biznis plana?

Grad Loznica i Srednja škola “Sveti Sava” bili su domaćini mladima koji su tokom vikenda pohađali besplatne radionice iz oblasti preduzetništva, digitalnog marketinga i programiranja.

Radionice su realizovane u okviru projekta „Informatička pismenost i preduzetništvo – moderni alati za razvoj (samo)zapošljivosti mladih“, koji sprovodi organizacija Omladinsko turistički klaster Srem, u partnerstvu sa školom programiranja Beogradski Institut za tehnologiju – BIT.

“Radionice su specijalno kreirane tako da kroz niz interaktivnih predavanja i treninga polaznici steknu osnovna znanja iz oblasti koja ih interesuje. Nakon radionice o preduzetništvu, polaznici stiču potrebna znanja za pokretanje ličnog biznisa, pisanje dobrog biznis plana, kao i sve o pogodnostima koje društvene mreže nude u cilju promocije i marketinga.” – rekla je Marija Najdanović, jedan od predavača.

Cilj projekta je doprinos većoj zapošljivosti i samozapošljivosti mladih i njihovoj boljoj informisanosti o poslovnim prilikama u zemlji.

Tokom ove i prošle godine, kroz ovakve radionice prošlo je više od 300 mladih iz Čačka, Subotice, Bora, Vršca, Pirota i Inđije, Aranđelovca, Kraljeva i Vranja.