Veče Azre u Biblioteci Vukovog zavičaja

U prepunoj čitaonici Biblioteke Vukovog zavičaja, u četvrtak 22. septembra, održana je promocija knjige “Azrini svjedoci” autora Borisa Lejnera i Jasminke Mitrić.

Jedinstvena knjiga ispričana sa druge strane pozornice – tekstovima publike, Azrinih fanova, dragocena je zbirka jednog još uvek intrigantnog vremena, koju su autori i urednici Boris Leiner, bubnjar grupe Azra, i Jasminka Mitrić, objedinili u zbirku od  101 priče fanova koji su gledali Azru na različitim koncertima i u drugim prigodama.

Boris Lejner je bubnjar čuvenog jugoslovenskog benda “Azra” a priseća se velikih koncerata i nastupa iz doba kada je ova grupa nastupala po celoj nekadašnjoj državi i oduševljavala publiku.

Sa gostima su razgovarali Mirjana Pejak, direktorica gradske biblioteke, i Slobodan Pajić, novinar Lozničkih novosti i autor jedne od pet priča Lozničana koje su objavljene u knjizi.

Književno veče upotpunio je nastup lozničke rok grupe „Zid plača“, koja je interpretacijom hitova „Azre“ probudila emocije i evocirala uspomene kod publike.