Apel gradonačelnika u cilju prevazilaženja energetske krize

Vlada Republike Srbije donela je zaključak kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima takva vrsta rasvete nije neophodna.


Počev od 27. avgusta, isključena je dekorativna rasveta na zgradi Vlade Republike Srbije, zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva, kao i na drugim zgradama i objektima gde nije neophodna.


Vlada apeluje i na druge institucije i organizacije da primene ovu preporuku kao primer odgovornog i racionalnog ponašanja, kako bismo zajednički dali doprinos u rešavanju izazova energetske krize sa kojima se suočava veliki broj zemalja.


Dana 02. septembra na kolegijumu rukovodstva grada sa direktorima javnih preduzeća i ustanova doneta je odluka da se obavežu sva javna preduzeća, institucije i ustanove čiji je osnivač grad Loznica da postupe u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije.


„Imajući u vidu sve napred navedeno, u cilju smanjenja efekata energetske krize, apelujem na sve građane i preduzeća na teritoriji Grada Loznice da postupe na isti način i time daju svoj doprinos prevazilaženju izazova energetske krize sa kojima se ceo svet suočava“, poručio je gradonačelnik Petrović.

Iduće sedmice, na inicijativu gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, biće održan zajednički sastanak u Gradskoj upravi sa upravnicima lozničkih stambenih zgrada na planu daljih aktivnosti racionalne potrošnje struje.