U Zvorniku danas dodeljene gradske stipendije

Studenti kojima je iz budžeta Grada Zvornika odobrena godišnja stipendija u ukupnom iznosu od 1.000 KM danas su potpisali ugovore o stipendiranju.

Gradonačelnik je istakao da se iz gradskog budžeta za ovu namenu izdvaja oko 200.000 KM, kao i da svi studenti koji ispunjavaju uslove konkursa dobijaju stipendiju.

„Posebno sam ponosan na kategoriju studenata sa prosekom preko 8,5 i to je dokaz da je obrazovanje i talenat dece sa ovih prostora na vrlo visokom nivou i da svake godine na prijemnim ispitima na najprestižnijim fakultetima u regionu među prvih 10 bude sedam, osam ili više naših sugrađana vrlo visoko rangirano. Svima želim sve nabolje i da svoje studentske obaveze izvršavaju na vreme. Želimo da budemo podrška svima onima koji uče i koji se obrazuju i Grad Zvornik će i dalje biti materijalna podrška tokom školovanja njima i njihovim porodicama.“

Među onima kojima su danas uručeni ugovori o stipendiranju je 127 studenata sa prosekom preko 8,5, 14 brucoša koji su bili vukovci u srednjoj školi, 10 studenata master studija, pet su deca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, pet iz kategorije deca bez oba roditelja ili deca sa smetnjama u razvoju, kao i devet studenata koji su stipendije dobili po odobrenju gradonačelnika.

U ovoj školskoj godini ukupno će biti stipendirana 204 studenta. Pored toga i svi studenti koji su prvi put upisali prvu godinu Tehnološkog fakulteta u Zvorniku, radi se o 21 brucošu, dobiće jednokratno po 500 KM.