Dobra saradnja NSZ, lokalnih samouprava i poslodavaca u cilju novog zapošljavanja

Predstavnici lokalne samouprave, poslodavci iz javnog i privatnog sektora i udruženja građana imali su priliku da prisustvuju forumu koji je loznička Filijala NSZ organizovala u cilju promocije ovogodišnjih mera.

Akcenat je na programima za mlade, stručnoj praksi , javnim radovima kao merama za teže zapošljiva lica i osobe sa invaliditetom, rekao je Zoran Milovanović, direktor Filijale.

„Pored redovnih programa koji se finansiraju sa republičkog nivoa, nastavljamo dobru saradnju sa lokalnim samoupravama pa ćemo zajedno sa Gradom Loznicom ove godine imati na raspolaganju dodatna 22 miliona dinara koje ćemo utrošiti za 4 programa“ – ističe Milovanović.

Među prisutnima su bili i predstavnici fabrika koje su strani investitori otvorili u Loznici i Malom Zvorniku. Ističu da im značajna pomoć pri zapošljavanju radnika stiže upravo od NSZ i do sada imaju pozitivna iskustva.

Zorka Milošević, iz fabrike Mint, naglašava da ta kompanija nastavlja da zapošljava veliki broj radnika u našem gradu a od aprila će im biti potrebni novi radnici , posebno inženjeri mašinske i elektrotehničke struke kao i radnici u proizvodnji. Svi zainteresovani mogu se informisati u NSZ, posredstvom sajta ili lično u fabrici Mint.

U Mali Zvornik je posle više decenija stigao investitor koji stalno iskazuje potrebu za radnicima, kompanija Kajra tekstil. Predstavnik kompanije, Marina Gligorević, rekla je da trenutno imaju 220 radnika a zahvaljujući programima NSZ, zaposleno je 180 ljudi.

„Nastavićemo da koristimo program obuke koju organizujemo po ugovoru sa NSZ „ – rekla je Gligorević.

Podsetimo, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je krajem januara 12 javnih poziva -konkursa, putem kojih će, u celoj Srbiji, kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno 20.165 nezaposlenih lica, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom.