Održana 14. sednica Skupštine grada Loznice

Lokalni parlament u Loznici usvojio je set planskih dokumenata među kojima je Plan detaljne regulacije za uređenje dela gornjeg toka reke Štire na deonici dugoj dva kilometra.

Cilj ovog posla je trajna i integrisana zaštita od poplava na području mesne zajednice Voćnjak. Reč je o poslovima  na uzvodnim krivinama i meandrima Štire koji će se odvijati shodno planu detaljne regulacije a na  inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića pokrenutu u oktobru 2020. godine  na sastanku sa direktorom Javnog preduzeća „Srbijavode“ Goranom Puzovićem.

Na toj deonici od Loznice ka Voćnjaku u planu je izgradnja pešačkih i biciklističkih staza, čime se grad otvara ka južnoj strani svoje teritorije.

Odbornici su dali saglasnost na javni ugovor o privremenom obavljanju gradsko-prigradskog prevoza putnika u paketu „CE“ i usvojili Plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije  za 2022. godinu.

Imenovana je i gradska izborna komisija koju čine predsednik, zamenik i osam članova i njihovi zamenici na predlog odborničkih grupa srazmerno njihovoj zastupljenosti u ukupnom broju odbornika .

Javnosti i odbornicima obratio se gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, koji je pozvao sve na saradnju i zajedništvo u postizanju cilja da Loznica postane sedište okruga.

On je istakao da je bilo potrebno mnogo rada i truda da  Loznica, koja je bila opština, dobije status grada i dodao: „Danas smo nikad bliže da Loznica u budućnosti postane sedište upravnog okruga. Zato je bitno da se okupimo, da se integrišemo  i sarađujemo i da ovaj veliki narod Jadra, Rađevine, Podrinja i Azbukovice dočeka taj dan da nema podređenu vazalnu ulogu u odnosu na Mačvu i Kolubaru“– rekao je između ostalog Petrović.

„ Ovo je neponovljiva šansa, Loznica je, na ponos svih, po mnogo čemu primer dobre prakse, pri čemu je pred nama još mnogo posla ali ja sam mnogo spokojniji jer znam da će Loznica u budućnosti pripasti najsposobnijima, onima sa najviše znanja a među njima sigurno ima onih koji su sada u Timu za budućnost Loznice. To je nešto što će nas dodatno osnažiti na putu do stvaranja uslova u kojima će se standard kroz privrednu aktivnost i ukupan poslovni ambijent značajno povećati i doprineti da Loznica postane još mnogo bolje mesto za život.“ – poručio je gradonačelnik Petrović.