Loznica primer ženskog liderstva

U organizaciji Grada Loznice i Fondacije „Dajana Paunović“, sinoć je u Vukovom domu kulture održana tribina pod nazivom “Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova”. Sugrađanke su imale priliku da čuju koje sve podsticajne mere u oblasti populacione politike i rodne ravnopravnosti sprovode naša država i Grad Loznica, ali i da se aktivno uključe u razgovor i iznesu svoje stavove i ideje kako još više osnažiti ulogu žene i majke u društvu.

„Po mom shvatanju i uverenju žene su po rođenju heroji, junaci jer junaci i heroji rađaju junake u svakom vremenu i zajednici, od velikana lozničkog kraja kao što su Vuk Karadžić, Jovan Cvijić i drugi do predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, kazao je gradonačelnik i dodao da je misija, za koju se opredelila Dajana Paunović sa svojim timom nešto što nam je preko potrebno.

„Niste se vi drage Lozničanke našle tu gde jeste po ključu rodne ravnopravnosti. Vi ste se za vaše pozicije izborile vašim znanjem, posvećenošću, rezultatima. To je bila najsnažnija preporuka u oblastima i situacijama, gde sam kao gradonačelnik Loznice, mogao da vas podržim i dam svoj glas. Vi ste nam pomogle da budemo dobar primer u sprovođenju mera rodne ravnopravnosti“, zaključio je Petrović.

Prema rečima Dajane Paunović, Fondacija je za samo dve godine, koliko postoji, postigla mnogo konkretnih rezultata kroz donacije i podršku ženama, ali i drugim građanima i deci iz ranjivih (osetljivih) kategorija stanovništva.

Paunović je istakla da je Loznica primer dobre prakse kada je u pitanju podrška i sprovođenje mera u oblasti populacione i politike ravnopravnosti polova i da je kao i njeni saradnici najponosnija jer je Fondacija inicirala ustanovljenje Zlatnog ordena „Svete majke Anastasije“, koji će dobijati majke koje imaju troje i više dece.