Pitali smo Tužilaštvo dokle se stiglo sa slučajem pogibije Ivanke Mićić

RTV Podrinje je danas uputilo zahtev OJT u Loznici da se oglasi povodom slučaja tragične smrti Ivanke Mićić, koja je u saobraćajnoj nesreći izgubila život 28. januara prošle godine. Na pitanje dokle se stiglo sa postupkom protiv okrivljenog, Tužilaštvo je odgovorilo saopštenjem koje prenosimo u celosti:

“ Povodom interesovanja javnosti, posredstvom medija, u vezi saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 28.01.2021.godine u Voćnjaku, u kojoj je smrtno nastradala pok. Ivanka Mićić iz Voćnjaka, obaveštavamo javnost da se u OJT Loznica vodi krivični postupak protiv okrivljenog D. Đ. iz Loznice zbog krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 4 u vezi čl. 289 st. 3 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika i krivičnog dela Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl. 296 st. 1 Krivičnog zakonika, da je u toku postupak preduzimanja određenih dokaznih radnji u okviru kojih su obavljena brojna i raznovrsna veštačenja, da se trenutno veštaci medicinske i saobraćajne struke izjašnjavaju po primedbama i odgovaraju na pitanja u vezi zajedničkog nalaza koji su dali, a paralelno se postupa i po predlogu punomoćnika oštećene Mićić Mirjane za preduzimanje novih dokaznih radnji.

Nakon svih završenih veštačenja OJT Loznica će prikupiti i druge potrebne dokaze  ukoliko se ukaže potreba za istim, radi potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenje javnotužilačke odluke u skladu sa zakonom.

Osnovno javno tužilaštvo u Loznici preduzima sve radnje kako bi se odluka u ovom predmetu donela u što kraćem roku, ali na dužinu trajanja postupka ne može uticati iz objektivnih razloga, jer se ne može predvideti koliko će svakom veštaku biti potrebno vremena da obavi traženo veštačenje i s obzirom na činjenicu da su stranke u postupku iznele zahteve za preduzimanje novih dokaznih radnji.

U konkretnom slučaju OJT Loznica je postupala prema odredbama važećih zakona i ustanovljenim procedurama predviđenim istima, što će nastaviti i dalje da čini.” – navodi se u saopštenju OJT Loznica.