Praznično u Loznici: Večeras Dejan Cukić, sutra grupa Vožd

Tradicionalno, prvog dana nove kalendarske godine, priređena je manifestacija PRIĐI SRCEM, na platou ispred Vukovog doma kulture.

Drugog i trećeg januara organizovana je Dečija zimska futsal liga Loznice, u hali Lagator.

Za utorak, četvrti dan januara, iz Turističke organizacije najavljuju LilaLo zimsku žurku a nastupiće Dejan Cukić i Spori ritam bend. Žurka počinje u 18 časova na gradskom šetalištu.

Za ljubitelje drugačijeg zvuka već narednog dana, u sredu, 5.januara, na istom mestu, na platou ispred Vukovog doma kulture, koncert će prirediti loznički VOŽD. Početak je takođe u 18 časova.

Na Badnji dan će u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Loznici kao i u Hramu Svetih Apostola Petra i Pavla u Banji Koviljači, biti organizovano paljenje Badnjaka a na dan Božića je planiran svečani defile traktora, na vašarištu u Klupcima.

Narednog dana, u subotu, 8.januara, u Lešnici će biti organizovana Pršutijada a u večernjim satima na lozničkom šetalištu za muzički program biće zadužena DJ Una Andrea.

Dečija zimska futsal liga nastavlja se 8. i 9. januara a za ljubitelje filmske umetnosti u gradskom bioskopu biće organizovane projekcije filmova „Čarolija meseca“ i  „ Trijumf“.

Loznica će i tokom prazničnih dana ponovo biti domaćin važnog sportskog događaja. Naime, poslastica za sportsku publiku biće futsal utakmica između reprezentacija Srbije i Maroka, koja je zakazana za sredu, 12. januar u sportskoj hali Lagator.