Helena prva beba u 2022. godini

Članovi Tima za budućnost Loznice Marija Babić, Dušica Kovačević i Stefan Simić uručili su danas u ime gradonačelnika Vidoja Petrovića i Grada majci prvorođene bebe u 2022. godini prigodan paket sa neophodnim stvarima u prvim danima života novorođenčeta i novčani iznos od 52 hiljade dinara, što je prosečna neto zarada na teritoriji Grada.

„Nalazimo se na najlepšem mestu u našem gradu, porodilištu. Čestitamo svim mamama koje su u 2022. donele na svet novi život i želimo puno sreće, mnogo lepih trenutaka sa njihovom decom i još prinova u narednim godinama. U ime gradonačelnika Vidoja Petrovića i Grada Loznice, mi iz Tima za budućnost, uručili smo majci prvrođene bebe poklone i poželeli njoj i njenoj porodici pre svega dobro zdravlje i sreću“, kazala je Marija Babić.

Marijana Dragić, majka prvorođene devojčice, zahvalila se gradonačelniku i Gradu na lepom gestu i podršci i kazala je da će to značiti za bebu i celu porodicu koja sa novim članom sada ima četvoro dece.

Načelnik Odeljenja ginekologije i porodilišta Željko Pavlović kazao je da je u ovoj godini do sada rođeno 13 beba što je obećavajuće zbog čega su optimistični i nadaju se da će tokom 2022. biti više novorođenčadi nego u prethodnim.

Podsećamo, u novogodišnjoj noći, gradonačelnik sa svojim saradnicima, uručio je prigodne poklone za bebe u porodilištu, mališane na Dečjem odeljenju i zaposlene na odeljenjima pedijatrije, ginekologije, porodilište, kovid službe i odeljenja Opšte bolnice i Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ (Odeljenje pulmologije, Infektivno odeljenje, Službe hitne pomoći, Trijažna ambulanta službe opšte medicine, Službu za zdravstvenu zaštitu dece).


Grad Loznica godinama unazad izdvaja značajna sredstva za podsticajne mere porodici i rađanju. Odlukom Grada mladi bračni par koji prvi put sklapa brak ima pravo na jednokratnu novčanu naknadu u visini prosečnog neto ličnog dohotka na teritoriji grada. Roditelji takođe ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu naknadu za prvo, drugo, treće i četvrto dete, za blizance i trojke.


U protekle dve godine iz budžeta Grada opredeljena su sredstva za vantelesnu oplodnju u iznosu od 5 miliona dinara na godišnjem nivou što su iskoristili mnogi bračni parovi, od kojih su se neki već ostvarili kao roditelji dok je u ovoj godini u te svrhe opredeljeno 6 miliona dinara. Imajući u vidu činjenicu da su deca i porodica među među glavnim prioritetima našeg Grada i gradonačelnika, podrška i podsticaji natalitetu i roditeljstvu biće nastavljeni u ovoj i narednim godinama.