Niče novi vrtić u Loznici uz podršku države

Gradonačelnik Loznice i predstavnik Svetske banke uverili su se danas u dinamiku izvođenja radova, obišavši gradilište u Lozničkom Polju, gde niče novi vrtić, za koji je kamen temeljac položen polovinom septembra.


Gradonačelnik Vidoje Petrović, poručio je, ovom prilikom, da je ovo još jedan u nizu izuzetno važnih projekata koji se realizuju u našem gradu zahvaljujući velikoj podršci koju Grad Loznica godinama ima od Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.


“Nama je potrebno da stvaramo što bolje uslove kako bi se povećao natalitet, kako bismo imali kome i za koga da gradimo bolju i izvesniju budućnost, kako u našem gradu, tako i u zemlji”, istakao je gradonačelnik.
Izgradnja vrtića realizuje se u okviru projekta Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, uz pomoć sredstava Svetske banke.


Predstavnik finasijera, Darko Šumarević, istakao je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova i napomenuo da su zemljani radovi bili nešto usporeniji zbog vremenskih prilika, nakon čega je insistirano da izvođač poveća broj radnika i ubrza posao, što je i učinjeno.


Nakon obilaska radova na vrtiću koji će eliminisati listu čekanja, gradonačelnik Petrović je odgovorio i na pitanje novinara, kako komentariše proteste pojedinih građana i udruženja vezane za projekat “Jadar” kompanije “Rio Tinto”.
“Uvek smo radili, odnosno, rukovodili se politikom naše države i predsednika Aleksandra Vučića, gde nam je uvek na prvom mestu bio interes građana Loznice. Bezbroj puta sam govoreći o pitanju projekta “Jadar” rekao da nikada ovaj Grad, kao i naša država neće podržati nešto što nije u interesu naših građana”, odgovorio je gradonačelnik.


Petrović je obrazložio i razloge odlaganja današnje sednice Skupštine.


Kako je rekao, potrebno je pojasniti građanima o čemu je ovde reč, kako ne bi došlo do toga da određeni mešetari dovode građane u zabludu i unose nemir.


“Gde su bili kada je Loznica bila na dnu lestvice srpskih gradova, kada je bila totalno devastirana i urušena”, postavio je pitanje prvi čovek Grada.