PU Bambi obeležila 55. rodjendan

Predškolska ustanova Bambi danas je obeležila 55. rođendan. Zbog pandemije, kao i prošle godine, deca, vaspitači, roditelji i gosti jubilarac su slavili u svojim objektima i grupama u svečarskom dekoru, veselo i razdragano.

Prema rečima direktorke Bambija Ivane Savić ova ustanova je rad počela 1966. godine sa 12 zaposlenih, 60 upisane dece, da bismo danas ovde bili sa oko 1700 mališana, 195 zaposlenih od kojih su 122 vaspitača, 12 medicinskih sestara i tendencijom stalnog unapređivanja uslova za boravak najmlađih.


Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Loznice Ljubinka Đokića, u Bambiju je od ukupnog broja dece oko 1100 na celodnevnom boravku, oko 400 je u predškolskom programu a ostali u igraonicama.

„Iako ovo nije ustanova sa malim brojem dece koja imaju usluge ove ustanove, još uvek je aktivna lista čekanja za smeštaj 200 mališana. Grad i dalje čini sve što je moguće da se te liste smanje, pa je posle izgradnje velikog objekta „Čarolija“ 2912. godine na Lagatoru za 250 dece, pre četiri godine dograđen i proširen gradski objekat Bambi u partnerstvu sa Ministarstvom privrede i danas prima oko 400 dece. Za novi priliv sa liste čekanja uz podršku naše vlade i države gradimo još jedno obdanište u Lozničkom Polju. Projektovano je za 270 mesta popunjenosti. Pre dva dana predstavnici Svetske banke su zajedno sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem obilazili su ovo gradilište i uverili se da radovi teku planskom dinamikom i da će biti završeni tokom avgusta iduće godine kako je i ugovoreno sa izvođačima radova.Taj objekat će imati dvanaest prostorija, funkcionalan i moderno uređen spoljni prostor“, kaže pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.

S obzirom na medijsku konstataciju da je Loznica grad koji je u razvoju i ekspanziji realno je očekivanje da će se pojaviti nove liste čekanja za dečje obdanište. Đokić zaključuje: – Samo neka se deca rađaju, mi smo spremni za nove poduhvate, gradićemo i dalje nova obdaništa!