Stigao novi ultrazvuk u Savetovalište za decu

Srpsko Američka Medicinska Asocijacija (SAMA) je donirala lozničkom Domu zdravlja ultrazvuk za pregled novorodjenčadi koji će biti korišćen u Savetovalištu za decu.

“Godišnje kroz naš kabinet prođe 1500 beba i drago mi je što su  donatori prepoznali  potrebe primarne zdravstvene zaštite, jer kod nas sve počinje, mi ovde radimo skrining kukova kod beba.”  – rekla je dr Dragica Andrić, specijalista pedijatrije, koja je u ime Doma zdravlja izrazila zahvalnost na vrednom poklonu.

Reč je o savremenom ultrazvučnom aparatu uz koji je stigla i druga oprema za Savetovalište a ukupna vrednost donacije je oko 20 hiljada dolara.

Srpsko Američka Medicinska Asocijacija (SAMA) je dobrotvorna organizacija fokusirana na unapredjenje zdrastva u Srbiji. Od 2013. godine SAMA je realizovala više od 30 projekata u Srbiji, Republici Srpskoj i na Kosovu, i uložila preko 600.000 dolara u te projekte, u vidu doniranja medicinske opreme ili u obnavljanju infrastrukture. Donatori su ljudi našeg porekla ali i Amerikanci. Ova organizacija je 2016. a zatim i 2018. godine donirala EKG i defibrilator pedijatrijskom odeljenju bolnice u Loznici.