KZM Loznica – Festival nas spaja 2021

Regionalni filmski Festival o invalidnosti već 19. godinu uspešno se održava  širom Srbije i regiona, a osmu godinu zaredom Festival sarađuje sa Kancelarijom za mlade Grada Loznica, te se u Omladinskom centru organizuje projekcija filmova.

Mladi Loznice, po tradiciji, imali su priliku da pogledaju kratkometražne igrane i dokumentarne filmove, različitog žanra – Neobične priče o običnim ljudima i obične priče o neobičnim ljudima.

Priče o hrabrosti i slabosti, o tome što jesmo i šta možemo da budemo. O tome da se ne stidimo da iskažemo svoje emocije. O pravu za ravnopravne mogućnosti i snazi da menjamo svet. O tome da jesmo različiti, ali da nas sve spaja ista nit – nit nade, ljubavi, poštovanja i tolerancije – nit Uhvati film festivala.

Ovogodišnje izdanje jedinog reginalnog festivala na temu invalidnosti nosi slogan Festival nas spaja, sa ciljem da ukaže na zajedničke emocije, vrednosti i promene perspektiva koje Uhvati film već skoro dve decenije izaziva kod publike i javnosti.

Uhvati film Festivala podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Gradska uprava za kulturu grada Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Erste Banka, Filmski centar Srbije.

Organizator Filmskog karavana, pored Kreativno afirmativne organizacije Parnas (KAO Parnas) je i Kancelarija za mlade Grada Loznice.