Obnova škola u donjem i gornjem Jadru

Pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić protekle sedmice sa saradnicima iz gradskog Odseka za obrazovanje obišao je četiri osnovne škole gde su investirana najveća sredstva.

Prvo odredište bila je Osnovna škola „Stepa Stepanović“ i njeno izdvojeno odelenje u Donjoj Badanji gde je ovog leta zamenjena sva fasadna stolarija, osigurani su noseći zidovi u podrumskom prostoru zgrade i renoviran prostor za biblioteku.

Sledeća poseta, predstavnika grada Loznice bila je draginačkoj OŠ “14. oktobar“. Za protekle tri godine tu je uloženo preko 11 miliona dinara.

U Donjem Dobriću izdvojeno odeljenje lešničke osnovne škole “Petar Tasić“ je prošle godine dobilo nov krov i toaletne prostorije. Ovog leta zamenjena je kompletna stolarija, sa termopan staklom, argonskim punjenjem i prilaznom terasom zgradi. U planu je i zamena podova rekao je pomoćnik gradonačelnika. Do sada je prema njegovim rečima ovde investirano 2.560.000 dinara. Reč je o četvororazrednoj školi, podignutoj 1974. godine koju pohađaju 23 učenika.

Direktor škole Dragan Đokić, sa zadovoljstvom podseća da grad Loznica ima brižljiv odnos prema školstvu navodeći da se svake godine, nešto novo uradi bilo da je reč o školi u Lešnici, Straži, Čokešini, Novom Selu ili ovde u Dobriću. Idućeg leta i tu očekuju novu školsku fasadu, dajući na znanje da je zahvalan lokalnoj samoupravi na razumevanju za široku lepezu sveukupne kapitalne podrške lozničkom školstvu.

Obnovljena je i školska zgrada izdvojenog odelenja lipničke škole “Vuk Karadžić“ u Bradiću, gde je investirano oko 700.000 dinara. Sada je dobila praktično najpotrebniju izolaciju, novu fasadu i stolariju. Protekle godine, zamenjena je krovna konstrukcija, pa je tako i ona spremno dočekala nove generacije đaka.