U lozničkim knjižarama gužva pred početak školske godine

Ova školska godina će, za razliku od prethodne, krenuti normalnim tokom, te će đaci biti u klupama od 1. septembra.

Nisu samo knjige ono što je potrebno za đake. Uz to, treba obezbediti prateću opremu koja je isto tako neophodna. Sveske, pribor za pisanje i rančevi nezaobilazni su segment opremanja jednog đaka.

Lozničke knjižare su spremno dočekale ovogodišnji septembar nudeći kupcima širok asortiman proizvoda, a na samim roditeljima je da naprave izbor koji odgovara njihovim potrebama.

Vlasnica knjižare „Azbuka“, Biljana Stanković, navodi da ono što se najbolje prodaje jesu sveske, jer su svoje mušterije navikli na visok kvalitet i povoljne cene. Na pitanje koliko je novca potrebno da se opremi jedan đak prvak, Stankovićeva ističe da je to individualno, te da se suma kreće od 2000 pa do 6000 hiljada, bez udžbenika, u zavisnosti od ambicija i mogućnosti  roditelja.  

Da su spremno dočekali ovu škoslku godinu poručuju i iz knjižare „Novitet“.


„Interesovanje kupaca je veliko, a mi nudimo širok asortiman robe“ poručuje Gorica Novakovic. Ono što Novakovićeva ističe kao najkrupniju stavku jesu svakako knjige, čija cena je visoka. Za opremanje starijih osnovaca samo za udžbenike neophodno je odvojiti oko 16 000 dinara, a kada je reč o najmlađim školarcima cena pribora sa udžbenicima ide i do 15 000 dinara.

Ukoliko roditelji nisu obavili kupovinu do prvog septembra, nema mesta panici. Iz lozničkih knjižara poručuju da je školski pribor deo standardne ponude tokom cele godine, te da kupovinu mogu obaviti u bilo kom tenutku.