Direktorka Doma zdravlja Loznica, dr Branka Krasavac, dobitnica je ovogodišnje nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“

Nacionalno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dr Branka Krasavac, dobila je za požrtvovanost i izuzetne rezultate u borbi protiv pandemije Kovid 19.

„Ovo je nagrada svih nas u Domu zdravlja jer smo u uslovima pandemije uspeli da pokažemo da nam je zaštita zdravlja i života građana prevoshodni prioritet a profesionalna dužnost i obaveza prema zdravlju, istovremeno imperativ i privilegija.

Mi smo se posvetili ne samo suočavanju i izazovima lečenja kovid infekcija, gde je u kovid ambulanti od 17.03.2020.godine do danas obavljeno 40.134 pregleda pacijenta, već i prevenciji bolesti – imunizacijom stanovništva. Pronalazak vakcina protiv ove bolesti kao najdelotvornijeg rešenja omogućava bolju zdravstvenu zaštitu i ono što je najvažnije veću mogućnost da sačuvamo ljudske živote. U tom pogledu od 8.januara kada je počela imunizacija na više punktova u Loznici vakcinisali smo I dozom 21.496 lice i II dozom 11.558. Ukupno je dato 33.054 doza vakcina.

Radili smo ove godine i sa smanjenim kapacitetom u ljudskim resursima jer je u trećem talasu pandemije u Domu zdravlja Loznica, inficirano virusom 53 zaposlenih.

Veoma mi je drago i ponosna sam što su prepoznati rad, vrednosti, trud i zalaganja Doma zdravlja. Iza ovog priznanja stoji ceo tim od preko 300 zaposlenih koji sa odličnom organizacijom menadžmenta, preko 17 lekara u trijaži je angažovano od 17. marta do danas i 19 medicinskih sestara i tehničara od kojih su neki volonteri i danas i 12 laboranata, a na pedijatriji gde takođe postoji trijažni punkt za decu i mlade je angažovano 12 lekara i 16 medicinskih sestara (stalno zaposleni i volonteri) koji svakodnevno brinu o zdravlju naših građana.

U bolnici u Batajnici 5 naših lekara bilo je angažovanao mesec dana, jedan lekar dva meseca. I ako lekari sa primarnog nivoa i od prvog dana u kovid ambulanti vrsni profesionalci su se odlično uklopili i brzo snašli na radu na sekundarnom nivou“ – navodi se u saopštenju za medije dr Branke Krasavac.

Foto/ Dom Zdravlja „Milenko Marin“

Nacionalne nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“,“ dodeljene su u petak 7.maja, u Arheološkom parku „Viminacijum”. Ovo priznanje dodeljuje se već više od dve decenije sa ciljem afirmacije poslovnog i društvenog ambijenta Srbije.