Naučno obrazovno – kulturni centar „Vuk Karadžić“ u Tršiću aktivnostima u maju započinje programsku godinu

Iako su u 2020. godini svi termini u Naučno obrazovno – kulturnom centru „Vuk Karadžić“ bili rezervisani od februara do kraja septembra meseca, usled situacije prouzrokovane pandemijom korona virusa, 90 odsto planiranih programskih aktivnosti je ipak ostalo nerealizovano – priča Aleksandra Purić, direktorica Centra u Tršiću i dodaje da je ove godine stav nadležnog Ministarstva da se planirane aktivnosti održe, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera i uz manji broj učesnika i predavača u isto vreme.

Centar u Tršiću je osnovan 2017. godine, a odlukom Vlade Republike Srbije od 2019. godine nosi zvaničan naziv Naučno obrazovno – kulturni centar „Vuk Karadžić“. Ustanova radi pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nije hotel, već pre svega naučno – istraživačka stanica za društvene i humanističke nauke, dok je turistički deo sekundarna aktivnost objekta – napominje direktorica Centra u Tršiću.

Programske aktivnosti u prvoj polovini tekuće godine realizovane su u smanjenom obimu i uglavnom su to bile sportske aktivnosti odnosno boravak igrača na pripremama u Naučno obrazovno – kulturnom centra „Vuk Karadžić“ u Tršiću, među kojima je i naš FK Loznica.

Proteklog vikenda održan je i sastanak Programskog saveta, na kom su utvrđeni termini planiranih aktivnosti za drugu polovinu godine.

U NOKC u Tršiću se strogo poštuju sve epidemiološke mere i do sada, kažu, nije bilo problema, a nadaju se da će tako biti i ubuduće.