Loznica i dalje beleži povećan broj smrtnih slučajeva od posledice korona virusa

U trijažnoj ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“Loznica, u ponedeljak 26.aprila, pregledan je 171 pacijent sa akutnim respiratornim tegobama. Od ovog broja 44 pacijenta javila su se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Služba za radiološku dijagnostiku primila je 147 pacijenata kojima je urađena  radiografija pluća. Dijagnostikovano je 14 novih pneumonija a 24 pacijenata je iz trijažne ambulante upućeno infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno obavljeno 59 pregleda pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju (16 prvi pregled).

Na prisustvo korona virusa (SARS-Cov-2) testirano je 126 lica.

U ovom trenutku, u Opštoj bolnici Loznica, hospitalizovana su 123 kovid pacijenta. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je 3 pacijenata, dva na invazivnoj. Tokom prethodnog dana 4 kovid pozitivna pacijenta su preminula u Opštoj bolnici Loznica.

Na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja do sada je sato 33.550 doza vakcina, prvom dozom vakcinisano je 19.825 građana a drugom 13.725 lica.

Danas do 19 časova mogu da se vakcinišu građani i bez termina, vakcinama -Sinofarm i Sputnjik, saopšteno je iz lozničkih zdravstvenih ustanova.