Muzej jezika i pisma obeležio prvi jubilej

Grad Loznica i Centar za kulturu „Vuk Karadžić“, danas su izložbom „Pisanje, štampanje, digitalizacija – promene zajednica i zamišljanja“, autorke Ane Čugurović, otvorili dvodnevni program obeležavanja deset godina postojanja Muzeja jezika i pisma u Tršiću.

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić, rekao je, ovom prilikom, da je za sve nas veliki ponos ova „kuća kulture“ čijem je podizanju prisustvovao i pre deset godina kada je nastajao ovakav muzej.

Drugog programskog dana, 22. aprila 2021. godine u 12 časova, povodom 10 godina postojanja Muzeja jezika i pisma u Tršiću i 60 godina od uručenja Nobelove nagrade Ivi Andriću, biće organizovano onlajn predavanje o kratkim govornim formama u delu „Znakovi pored puta“ Ive Andrića, prof. emeritusa dr Ljiljane Pešikan-Ljuštanović. Predavanje će se održati putem Zum (Zoom) platforme.

Pristupni link preko kojeg će svi zainteresovani moći da se uključe i prisustvuju predavanju biće objavljen na Fejsbuk stranici Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ Loznica.