Stigla donacija EU turističkom sektoru u Srbiji

Evropska unija je nastavila da podržava turistički sektor u Srbiji.

Nakon izbijanja pandemije COVID-19, turistički radnici su se suočili sa mnogim izazovima. Jedan od njih je i primena neophodnih zdravstveno-bezbednosnih mera u cilju sprečavanja širenja virusa.

Donacija Evropske unije Srbiji, u ukupnom iznosu od 662.000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogućiće turističkim radnicima širom zemlje da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak.


Kako je saopšteno na konferenciji za medije u prostorijama Turističke organizacije u Loznici, našem gradu je stigao paket opreme I to 4 atomizera, 3 beskontaktna toplomera, 6 pari zaštitnih naočara I 6 zaštitnih odela kao I 150 pakovanja hipohlorita od 5 litara.

Oprema je namenjena za dezinfekciju javnih površina – turističkih lokaliteta gde je najveći promet turista kao i pružaocima turističkih usluga koji su registrovani u sistemu e-turista.


Direktorka TOGL, Snežana Perić, saopštila je da će ovaj paket dezinfekcione opreme koristiti ne samo toj organizaciji već je paket podeljen I drugim ustanovama I preduzećima, Centru za kulturu “Vuk Karadžić”, UFK Lagator i JKP Naš Dom.


Projekat “EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam”, finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ a glavni politički partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.