Krizni štab odlučio: Nema ublažavanja mera, ulazak u Srbiju sa potvrdom o vakcinaciji

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa razmatran je učinak postojećih mera i odlučeno je da neće biti njihovog ublažvanja.

„Postojeće mere doprinele da nemamo nagli eksponencijalni rast novo zaraženih, ali je broj i dalje visok. Potrebno je da se i dalje pridržavamo postojećih mera i da se svi vakcinišemo“, rekao je posle sednice Kriznog štaba Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

On je dodao i da će vlada danas usvojiti uredbu prema kojoj će svi građani Srbije sa potvrdom o vakcinaiji moći od sutra da uđu u Srbiju bez PCR testa ili izolacije. Isto će važiti i za strance.

Potpuna vakcinacija, pojasnio je, podrazumeva dve doze Fajzer, Sinofarm i Sputnjik vakcine ili jedna doza vakcine AstraZeneka.

Krizni štab je, nakon sednice, preporučio i da učenici koji pohađaju onlajn nastavu mogu da idu u školu samo na ocenjivanje.

Podsetimo, prema jučerašnjem preseku, u Srbiji je 22. marta zabeleženo još 4.769 novih slučajeva zaraze. Smrtnih ishoda je bilo još 32, dok je broj pacijenata na respiratorima 236.