Ekipe MRK Loznica od 8. januara ponovo na terenu

Nakon kraće pauze, usled odlaganja prvenstva zbog nepovoljne epidemiološke situacije, loznički rukometaši 8. januara započeli su pripreme za nastavak takmičenja obe ekipe MRK Loznica.

MRK Loznica (Foto: MRK Loznica)

Prva ekipa Muškog rukometnog kluba Loznica 19. februara nastavlja takmičenje u Prvoj ligi Centar, gde je i trenutni lider na tabeli, dok će druga ekipa MRK Loznica takmičenje u Drugoj ligi Centar nastaviti 23. marta ove godine.

Iz uprave Muškog rukometnog kluba Loznica navode da su u proteklom periodu uspeli da stabilizuju rad kluba, kao i kontinuitet rada za nastavak takmičenja svojih ekipa. Klub je u ranijim izjavama istakao da će težiti na sastavljanju obe svoje ekipe isključivo od igrača sa teritorije grada Loznice, a posebno ističu tim igrača koji je ponikao i ostao veran klubu.

U sklopu priprema ekipe su već odigrale dve utakmice protiv RK Bijeljina i Rukometne reprezentacije Srbije gluvih i nagluvih osoba. Za nastavak priprema, 3. februara, zakazana je utakmica protiv ekipe RK Metaloplastike iz Šapca, a već 6. februara i pripremna utakmica protiv RK Jedinstvo iz Brčkog, kao i još zakazanih kontrolnih mečeva u sklopu priprema. U klubu napominju da je zdravstveno stanje igrača na zadovoljavajućem nivou, pored igrača koji se oporavljaju od lakših povreda, prehlade, ističu da trenutno nemamo zaraženih od virusa COVID-19. Ukoliko se steknu povoljni epidemiološki uslovi i normalizacija sveobuhvatne situacije sa virusom korona iz Rukometnog kluba Loznica poručuju da imaju planove za pokretanje popularizacije rukometnog sporta, kao i škole rukometa za osnovce.

Rukometni klub Loznica dogovorio je i konferenciju za novinare u prostorijama kluba za sredu, 3. februar, kada će izneti i više detalja o dosadašnjem radu i planovima za nastavak takmičenja.