U narednom periodu 300 novih radnih mesta u Malom Zvorniku

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović danas je posetio opštinu Mali Zvornik, gde je sa predsednikom opštine Zoranom Jevtićem razgovarao o zajedničkim planovima za podsticanje zapošljavanja u ovom području.

Tom prilikom Martinović i Jevtić su obišli kompaniju “My Denim”, u prisustvu direktora Berata Isasira. Kompanija se bavi proizvodnjom konfekcije i u njoj se trenutno preko programa obuke koji finansira NSZ za budući rad osposobljava 100 nezaposlenih lica, za poslove krojača, šivača i konfekcionara. Predviđeno je da obuka traje dva meseca, nakon čega je kompanija obavezna da zadrži u radnom odnosu najmanje polovinu obučenih lica. Nacionalna služba za zapošljavanje je za realizaciju ove obuke izdvojila ukupno 9 miliona dinara.

Zoran Martinović je izjavio da je uključivanje ovolikog broja lica u program obuke, u opštini koja ima ukupno 1.600 nezaposlenih, značajan doprinos razvoju privrede, ali i pružanje prilike nezaposlenima da ostanu i rade u svojoj sredini.

“Pratićemo dinamiku zapošljavanja u ovoj kompaniji, koja planira da u narednom periodu zaposli 300 radnika i verujem da ćemo finansijski podržati i buduća zapošljavanja”, istakao je direktor NSZ.