Štab za vanredne situacije konstatovao normalizaciju stanja uz blago smanjenje broja obolelih

stab

Gradski štab za vanredne situacije u Loznici razmatrao je u ponedeljak, 1. februara 2021. godine, informaciju o trenutnom stanju sa zaraznom bolešću Kovid 19. Na osnovu izveštaja direktora Opšte bolnice i direktorke Doma zdravlja opšta ocena je da se stanje na teritoriji grada postepeno normalizuje uz blago smanjenje broja obolelih.stab

             Zasedanje Štaba za vanredne situacije grada Loznica (Foto: Grad Loznica)

U ovom trenutku, kako je zaključeno posle izveštaja možemo biti zadovoljni realizacijom imunizacije i brojem prijavljenih građana koji se vakcinišu po pozivima iz zdravstvenih ustanova, rečeno je, uz naglašeno isticanje dobrog rada svih subjekata gradskog štaba – kako u zdravstvu, tako i u gradskoj upravi, policijskoj stanici i komunalnoj miliciji. Uspešno se u svim ambulantama Doma zdravlja odvija imunizacija, a počela je i revakcinacija stanovništva.
Gradski štab za vanredne situacije je usvojio nzveštaj o radu u protekloj godini sa akcentom da su sve aktivnosti realizovane u skladu sa propisanim uputstvima države i vlade, u vreme pandemije i elementarnih nepogoda.
Uz razmatranje predloga operativnog plana i godišnjeg programa odbrane od poplava na vodotokovima drugog reda u cilju smanjivanja rizika zaključeno je da je ostvarena odlična saradnja sa Javnim preduzećem Srbijavode. Utoliko pre, realno je očekivanje da će prema projektu, koji je u završnici, biti nastavljena regulacija korita reke Štire, kao i investiranje za unapređivanje stanja na drugim vodotokovima grada.