Skupština Loznice: Za prvih šest meseci budžet za 162 miliona veći u odnosu na isti period prošle godine

U Loznici je održana 18. redovna sednica Skupštine grada na kojoj je, između ostalog, usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta grada za prvih 6 meseci ove godine.

Izvestilac, Zoran Tomić, načelnik Odeljenja za finansije i LPA, rekao je da je u periodu od 1. januara do 30. juna ove godine, ostvaren prihod od milijardu i 396 miliona dinara, što je iznos koji je za 162 miliona dinara veći u odnosu na isti period prošle godine.

Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika, istakao je da će to povećanje budžetskih prihoda doprineti realizaciji brojnih poslova u oblasti putne infrastrukture, obrazovanja, sporta i ostalih projekata.

Činjenica da u Loznici nijedan kapitalni projekat nije obustavljen uprkos prethodnoj krizi sa pandemijom virusa korona i aktuelnoj energetskoj situaciji, dovoljno govori o zalaganju i proaktivnoj politici rukovodstva grada na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, poručio je gradski menadžer Dejan Stalović.

Lokalni parlament je u nastavku sednice prihvatio ostavku Milana Nedeljkovića na mesto člana Gradskog veća a za novog člana imenovan je Milan Jugović.

Usvojena je Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u javnim preduzećima kao i Rešenja o davanju saglasnosti na raspodelu dobiti za 2021. godinu javnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, „Naš dom“, „Toplana“, „Loznica razvoj“ i „Parking servis“.

Odbornici su usvojili i odluku o pristupanju izradi Strategije za unapređenje položaja mladih Loznice za period 2023 – 2028. kao i Odluku o obrazovanju jedinica civilne zaštite na teritoriji Loznice.

Na ovoj sednici je za direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ imenovan Željko Marjanović, koji je trenutno na funkciji izvršnog direktora preduzeća a ranije je bio vršilac dužnosti direktora.