Koordinacija i razmena ideja za bolju budućnost mladih u Loznici

Učenici iz srednjih škola u Loznici okupili su se u petak, 6. oktobra, kako bi zajedno razgovarali o pitanjima koja se tiču njihovih školskih zajednica i budućih aktivnosti.

Jedan od ključnih ciljeva sastanka je stvaranje veze između srednjih škola putem njihovih učeničkih parlamenata. Koordinatori iz Kancelarije za mlade veruju da će ovo povezivanje otvoriti vrata za međuškolsku saradnju u budućnosti, koja će obogatiti iskustvo učenika i doprineti razvoju lokalne zajednice.

Prva tema sastanka bila je informisanost mladih u Loznici o radu same Kancelarije za mlade. Ova informacija je od suštinskog značaja kako bi mladi znali na koji način mogu iskoristiti resurse koje ova institucija nudi.

Razmena iskustava o aktivnostima i sadržajima koje se sprovode u okviru škola takođe je bila deo diskusije. Ovo je omogućilo učenicima da čuju različite ideje i pristupe koji se koriste u njihovim školama i da razmotre kako mogu zajedno raditi na unapređenju svojih školskih zajednica.

Pitanje kanala komunikacije sa mladima takođe je izazvalo interesovanje. Mladi su izneli svoje stavove o tome kako bi želeli da budu bolje informisani i kako bi želeli da komuniciraju sa školama i lokalnim vlastima. Ovo je pružilo dragocene smernice za buduće akcije.

Na sastanku su takođe predstavljeni predlozi mladih o aktivnostima koje bi želeli da se realizuju u narednom periodu. Ovi predlozi obuhvatali su različite oblasti, od kulture do sporta, i pokazali su njihov entuzijazam za doprinos zajednici.

Ovaj sastanak predstavlja korak napred ka jačanju veza među srednjim školama u Loznici i stvaranju održive saradnje u cilju unapređenja kvaliteta života mladih.