Brezjak: Početak radova na uklanjanju tradicionalne arhitekture

Rio Sava, kompanija koja je vlasnik zemljišta u lozničkoj MZ Brezjak, počela je sa radovima na uklanjanju građevinskih elemenata tradicionalne arhitekture. Kako bi se osigurala legalnost ovih aktivnosti, kompanija je dobila neophodne dozvole.

U zvaničnom saopštenju, kompanija Rio Sava naglašava da su svi radovi koji se odvijaju u skladu sa zakonom, kao i da su dobili neophodne dozvole od lokalne samouprave, odnosno Odeljenja za planiranje i izgradnju grada Loznice. Iako su dozvole dostupne na internet stranici kompanije, iz njih su uklonjeni lični podaci u skladu sa zakonskim obavezama o zaštiti privatnosti.

Kompanija Rio Sava naaglašava da radovi na rušenju nisu početak izgradnje projekta Jadar, velikog razvojnog projekta u ovom regionu. Umesto toga, ovi radovi se preduzimaju kako bi se obezbedila bezbednost i dobrobit suseda, s obzirom na to da napušteni objekti i kuće nastavljaju da se urušavaju i predstavljaju bezbednosni i zdravstveni rizik.

Foto: M.Z.

„Nastavićemo da sa zainteresovanom javnošću blagovremeno delimo informacije o našim aktivnostima kako radovi budu napredovali“, navodi se u saopštenju kompanije.