Održana tribina o perspektivama i preprekama socijalne zaštite u Loznici

Loznica je u utorak, 12. septembra, bila domaćin značajnog stručnog skupa na temu socijalne zaštite. Tribina pod nazivom „Ka boljoj slici socijalne zaštite – perspektive i prepreke“ okupila je istaknute stručnjake i direktore relevantnih ustanova iz više gradova. Ova diskusija imala je za cilj postizanje objektivnijeg prikaza stanja u oblasti socijalne zaštite.

U organizaciji Komore socijalne zaštite i Centra za socijalni rad „Loznica“, tribina je privukla pažnju stručnjaka i praktičara iz širokog spektra institucija. Sandra Perić, direktorka Komore socijalne zaštite, i Mirko Jankelić, direktor Dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović“, bili su među istaknutim predavačima na ovom značajnom skupu.

Gradski menadžer Dejan Stalović, u ime gradonačelnika Loznice, srdačno je pozdravio sve prisutne, istakavši važnost teme i saradnje između različitih institucija u cilju unapređenja socijalne zaštite u regionu.

Na tribini su aktivno učestvovali direktori i stručni radnici iz centara za socijalni rad iz gradova Loznica, Šabac, Bogatić, Koceljeva, Krupanj, Ljubovija, Mali Zvornik i Osečina. Takođe, prisustvovali su i predstavnici Doma za decu i omladinu „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, stručnjaci iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje, radne jedinice Loznica, kao i pružaoci usluga iz privatnog sektora.

Diskusija na tribini fokusirala se na ključnu temu – kako unaprediti percepciju socijalne zaštite i doprineti objektivnijem sagledavanju njenog značaja. Visoka ocena kvaliteta i korisnosti ovog skupa svedoči o potrebi za daljim razgovorom i akcijom u oblasti socijalne zaštite.

Kako bi se ostvarila bolja slika o socijalnoj zaštiti, ova vrsta stručnih okupljanja igra ključnu ulogu u razmeni iskustava i razmatranju mogućih unapređenja u sistemu. Očekuje se da će zaključci ovog skupa poslužiti kao smernice za buduće korake u ovoj važnoj oblasti, navodi se u na zvaničnoj stranici Grada Loznica.