Praznično obeležavanje Svete Petke Trnove u Zvorniku: Liturgija, litija i zajedništvo

U Zvorniku je u utorak, 8. avgusta, obeležen praznik Svete Petke Trnove, zaštitnice grada.

U Hramu posvećenom ovoj svetiteljki na Đurđev Gradu, ujutro je održana Sveta liturgija, dok je u Hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja večernja služba okupila vernike.

Vladika Fotije je predvodio svečanu litiju kroz grad, koja je stala kod centralnog spomenika posvećenog poginulim borcima, gde je održan pomen.

Lomljenje slavskog kolača održano je na platou ispred Narodne biblioteke u prisustvu vernika i sugrađana. Vladika je čestitao gradonačelniku i svim građanima koji slave, naglasivši važnost zajedništva i gostoprimstva koje čini srž identiteta ovog grada.

Gradonačelnik Ivanović se u obraćanju prisutnima na platou ispred Narodne biblioteke, zahvalio sugrađanima što su se okupili u velikom broju

Čestitke povodom slave grada Zvornika gradonačelniku i Zvorničanima uputili su, između ostalih, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U muzičkom delu svečanosti nastupilo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ sa umetničkim rukovodiocem Ljubišom Popovićem.