Zvorničko leto: Avantura animatori raduju najmlađe, a šahovski turnir čuvanje uspomene na Boru Vukajlovića

Trećeg dana „Zvorničkog ljeta“, mladi i stari Zvorničani imali su razloga za radost i uživanje. Na platou ispred Kasine, dečica su se igrala sa Avantura animatorima, uživala u igri sa velikim svetlećim robotom, šalama sa klovnovima i zabavi sa Spajdermenom. Na drugoj strani grada, u prostorijama Šahovskog kluba „Drina“, povlačenjem prvog poteza gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović, otvorio je Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“, u kojem se takmičilo 34 šahiste iz različitih mesta.

Prvi čovek Zvornika učesnicima je poželio dobrodošlicu i uspeh u šahovskim partijama.
„Želja nas i šahovskog kluba je da ovim turnirom čuvamo sećanje na našeg Boru Vukajlovića. Želim vam da se lepo osećate i lepo družite. Na ovom takmičenju na kraju će neko biti pobednik, ali za nas ste svi vi već pobednici. Hvala vam na učešću i srećno“, rekao je Ivanović.


Uveče, na gradskoj plaži pored reke Drine, posetioci su uživali u letnjem bioskopu sa premijernim prikazivanjem dva filma.


Gradska plaža i u nedelju bila je mesto na kojem su se okupili ribolovci i lovci učestvujući na takmičenju „Zvornički kotlić“.


Zamenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić izrazio je zadovoljstvo jer je manifestacija, sa preko 35 ekipa, najmasovnija do sada.

Sa ovakvim događajima, „Zvorničko ljeto“ je donelo brojne zabavne i sportske aktivnosti za sve generacije.