Mladi Lozničani u Belgiji

Volonteri Kancelarije za mlade grada Loznice učesnici su na Erazmus + projektu „Youngster power s(ll alive“) omladinske razmene koja traje od 23. do 30. jula, a koji se održava u gradu Lijež u Belgiji.

Mladi iz Loznice zajedno sa mladima iz Šapca predstavljaju našu zemlju na ovom programu čije teme su interkulturalnost, obrazovni sistem i osnaživanje mladih. Pored mladih iz Belgije, koji su domaćini, učesnici na projektu su omladinci iz Norveške i Danske.

Cilj programa je da se mladi iz ove četiri zemlje povežu, razmene svoja iskustva, upoznaju se sa kulturom drugih učesnika i dodatno se edukuju kroz planirane aktivnosti. Deo ovog programa čine interkulturalne večeri, Team Building aktivnosti, razne igre upoznavanja i kvizovi, neformalno druženje sa nastavnicima, profesorima i ljudima iz obrazovanja u EU, radionice čije su teme formalno i neformalno obrazovanje, obilazak grada i druženje.

Mobilnost je jedna od važnijih aktivnosti kada su mladi u pitanju, te Kancelarija za mlade i Grad Loznica rado podržavaju ovakve projekte.