Za “popravni” upis mesta ima još samo u Ekonomskoj školi i Gimnaziji u Loznici

U srednjim školama je završen upis u julskom roku, za avgustvovski rok učenicima je na raspolaganju 42 slobodna mesta.

U 14 matičnih osnovnih škola na teritoriji grada Loznice malu maturu je polagalo 878 učenika, kojima je na raspolaganju bilo 860 mesta u 4 srednje škole u Loznici.

U školskoj 2023/2024. godini Gimnazija Vuk Karadžić u Loznici planirala je upis 170 učenika, na tri smera: prirodno – matematički smer, tri odeljenja po 30 učenika, društveno – jezički smer, dva odeljenja po 30 učenika i 20 učenika za informatičko odeljenje.

Prvi put u Loznici osmaci su mogli da konkurišu za obrazovni profil laboratorijiski tehničar, u području rada zdravstvo i socijalna zaštita pri SŠ Sveti Sava u Loznici. Ove godine, u toj školi, učenicima su ponovo bili na raspolaganju smerovi medicinska sestra – vaspitač i fizioterapeutski tehničar.

Srednja škola Sveti Sava u narednoj školskoj godini je planirala četiri odeljenja u području rada zdravstvo i socijalna zaštita, dva odeljenja u području rada hemija i nemetali, smerovi: tehničar za hemijsko – farmaceutsku tehnologiju i tehničar za zaštitu životne sredine, kao i jedno odeljenje frizera.  

Tehnička škola u Loznici ove godine budućim srednjoškolcima ponudila je 240 mesta i 12 obrazovnih profila, u tri područja rada: mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika, geodezija i građevinarstvo sa arhitekturom.

Po broju učenika i broju zanimanja za koja obrazuje učenike, Srednja ekonomska škola najveća je škola u Loznici i u njoj se obrazuju učenici iz dva područja rada: ekonomija, pravo i administracija i trgovina, kao i oblast ugostiteljstva i turizma.

Tokom poslednje dve godine u ovoj školi u ponudi je obrazovni profil konobar – po dualnom modelu.

Po završetku prvog i drugog upisnog kruga, koji je prema kalendaru upisnih aktivnosti bio predviđen za 3. i 4. jul, najviše slobodnih mesta je ostalo u Gimnaziji Vuk Kardžić, ukupno 30, na prirodno – matematičkom smeru 18 i društveno – jezičkom smeru 12 slobodnih mesta, kao i 12 mesta u Ekonomskoj školi, dok su sva mesta u SŠ Sveti Sava i Tehničkoj školi popunjena u prvom upisnom krugu, potvrdio je pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, resorno zadužen za obrazovanje.  

Objavljivanje preostalih slobodnih mesta posle drugog upisnog kruga biće, 5. jula, do 8.00 sati.

Podnošenje prijave za upis učenika u srednje škole za drugi upisni krug, neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole, biće moguće u sredu od 8.00 do 15.00 sati.

Za one koji nisu uspeli da se upišu u julu, imaće prilike za „popravni “ u avgustu, kada će biti organizovano polaganje od 16. do 18. avgusta, dok će ceo upisni proces biti okončan do 25. avgusta.