„Nedelja Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca – 8. maj i „Nedelja Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja, u skladu sa opredeljenjem Međunarodne federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Srbije će obeležiti sloganom “Sve što činimo, činimo od srca.“

Ovoj kampanji pridružio se i Crveni krst Loznice koji će realizovati niz aktivnosti. Prema rečima Zorice Vladić, sekretara gradske organizacije CK, akcije su usmerene ka promovisanju vrednosti i značaja Crvenog krsta u medijima i na društvenim mrežama, omasovljavanju organizacije što podrazumeva upis novih članova, sa posebnim akcentom na mlade.

“Biće obeležen 11. maj, Nacionalni dan Dobrovoljnih davalaca krvi uz uručivanje odgovarajućih priznanja i akcije dobrovoljnog davanja krvi. Takođe, biće organizovana prezentacija Crvenog krsta u OŠ „Vukova spomen škola“ u Tršiću  i edukativne  radionice za učenike. “ – navodi Vladić.

Planirane su obuke i instruktaža iz Prve pomoći u okviru priprema za gradsko takmičenje ekipa prve pomoći, poseta Dnevnom centru SUNCE za boravak dece sa smetnjama u razvoju i poseta sugrađanima koji borave u Domu za smeštaj starijih lica u Krupnju.

“Crveni krst Loznice će organizovati prijem i uručenje nagrada najuspešnijim učesnicima likovno-literarnog konkursa KRV ŽIVOT ZNAČI, zatim akcija PAKET ZA NOVOROĐENU BEBU, tokom koje će sve bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta dobiti poklon – bebi paket. Biće održana i redovna sednica Skupštine Crvenog krsta Loznica “ – dodaje Zorica Vladić.