Grejanje u Loznici produženo do 3. maja

Iako je datum zvaničnog završetka grejne sezone  15. april, JP Toplana Loznica nastavilo je sa isporukom toplotne energije svojim korisnicima.

Kako je za naš program potvrdio direktor tog preduzeća, Milan Račić, grejna sezona, u skladu sa trenutnim vremenskim prilikama, biće produžena do 3. maja.

Ministarstvo energetike je ranije objavilo da su se lokalne samouprave dogovorile da grejna sezona u čitavoj Srbiji bude produžena budući da je tri dana uzastopno dnevna temperatura u našoj zemlji bila ispod proseka za ovo doba godine.

Direktor lozničke Toplane ističe da će prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda radijatori u domovima Lozničana sigurno biti topli do kraja ove nedelje, kao i da će u tom preduzeću dalje postupati u skladu sa vremenskim prilikama.

Kada je reč o aktuelnoj grejnoj sezoni, Račić kaže da se isporuka toplotne energije odvija bez problema.

Iz JP Toplana Loznica, takođe, apeluju na građane da izmire svoja dugovanja. Naplatu vrši Služba objedinjene naplate JP Loznica razvoj sa kojom građani mogu sklopiti i ugovor o reprogramu ukoliko nisu u mogućnosti da izmire celokupan iznos duga.

U proseku oko 60 do 70 posto građana mesečno redovno plaća račune za grejanje.