Gradska uprava u susret Vaskrsu pripremila poklone za najstarije Lozničane

Gradonačelnik Loznice sa saradnicima, danas je u Cikotama posetio 97-godišnju Mirjanu Petrović kojoj je uručio paket povodom Vaskršnjih praznika.

Prilikom posete baki Mirjani gradonačelnik je istakao da je “svaki naš meštanin nam jako važan a praznici su posebna prilika da onima koji žive teško pružimo pažnju i olakšamo život”.

“U zgodnim prilikama i lepim povodima obilazimo neke od naših sugrađana, da li su to mladi, stari ili slabijeg imovinskog stanja, trudimo se da pristupamo pre svega ljudski. Ovoga puta u susret jednom velikom hrišćanskom prazniku – Vaskrsenju Hristovom, moji saradnici i ja smo tu da jednom broju naših sugrađana uručimo poklone, a ono što je možda i važnije, to je razgovor. Kada govorimo o starijim ljudima oni su najčešće usamljeni, nedovoljno posećeni, nekada i od svojih najbližih. Zato smo danas ovde kod bake Mirjane, i mnoge moje kolege su na terenu, da u predvečerje Vaskrsa razgovaramo sa ljudima, da im uručimo prikladne poklone i da im poželimo pre svega dobro zdravlje, ličnu i svaku drugu sreću”, poručuje Petrović.

To je samo jedan od 50 paketa koliko je Gradska uprava pripremila za korisnike socijalne pomoći, invalidskih i minimalnih starosnih penzija i samačka staračka domaćinstva, kao vid pažnje i podrške u susret prazniku.