Proteklog vikenda u Loznici su počela školska takmičenja

Domaćini školskog takmičenja iz matematike su bile OŠ Anta Bogićević i OŠ Kadinjača, takmičenje iz engleskog jezika je organizovano u OŠ Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević u Jadranskoj Lešnici, dok je takmičenje iz drugog stranog jezika održano u OŠ Vuk Karadžić.

U lozničkim školama deca imaju mogućnost da pored engleskog jezika koji se uči u svim školama, kao drugi jezik biraju nemački, italijanski i francuski jezik. Od 2006. godine italijanski jezik kao drugi strani jezik se uči u OŠ Vuk Karadžić, pa je sa razlogom ta škola u subotu, 4. februara, bila domaćin opštinskog takmičenja iz drugog stranog jezika.

Uporedo sa takmičenjima u osnovnim školama, počela su i takmičenja iz različitih predmeta u srednjim školama.

Tehnička škola u Loznici u subotu, 4. februara, je bila organizator opštinskog takmičenja iz fizike. Prema rečima direktora škole, Gorana Gordanića, za takmičenje se prijavilo 35 učenika iz tri škole: Gimnazije Vuk Karadžić, Srednje škole Sveti Sava i Tehničke škole.

Pored opštinskog takmičenja iz fizike, u lozničkoj Gimnaziji, u nedelju, 5. februara, organizovano je opštinsko takmičenje iz matematike. Učenici koji su se plasirali u viši rang takmičenja svoje znanje će pokazati na okružnom takmičenju, koje bi, prema kalendaru takmičenja, trebalo da bude održano 4. marta ove godine.