Tehnička škola u Loznici obeležila 111 godina rada

Tehnička škola u Loznici svečano je u ponedeljak, 14. novembra obeležila Dan škole i 111 godina postojanja.

Počela je sa radom 1911. godine kao Trgovačka škola a od 2004. nosi naziv Tehnička škola i danas je to moderna obrazovna ustanova koju pohađa 792 učenika u 28 odeljenja, 12 obrazovnih profila i tri područja rada – mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i građevinarstvo i  geodezija.

Direktor, Goran Gordanić, sumirao je rezultate rada i pohvalio uspehe učenika na brojnim takmičenjima izrazivši zahvalnost lokalnoj samoupravi na ulaganjima kako bi se poboljšali uslovi rada.

Učenicima i profesorima Dan škole je čestitao pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić istakavši da je rukovodstvu grada obrazovanje prioritet, pa se iz godine u godinu u budžetu opredeljuju značajna sredstva za ulaganje u sve vidove obrazovanja – od predškolskog i osnovnog do srednjoškolskog, za podizanje kvaliteta nastave, stipendiranje i nagrađivanje najboljih učenika, ali i za kapitalna ulaganja u školsku infrastrukturu. Tako je i sa Tehničkom školom koja obrazuje mlade ljude u više atraktivnih obrazovnih profila i oni po završetku školovanja odmah mogu naći zaposlenje.