Sveta Petka Trnova – Tradicionalno saborovanje Zvorničana

U duhu tradicije u ponedeljak, 8. avgusta, proslavljena je slava grada Zvornika, sveta Petka Trnova.

U Hramu koji nosi naziv ove svetiteljke na Đurđev Gradu služena ja Sveta liturgija, a u Hramu Rođenja svetog Jovana Krstitelja večernja služba, nakon čega je kroz grad prošla svečana litija koju je predvodio vladika Fotije.

Kod centralnog spomen obeležja služen je pomen poginulim borcima, a gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović položio je cveće, nakon čega je na platou ispred Kasine obavljeno lomljenje slavskog kolača.

„Naše Zvorničko ljeto je manifestacija kada više desetina hiljada Zvorničana, i onih bivših, kao i zvorničkih prijatelja, prodefiluje kroz naš grad, posete dešavanja na Drini i u samom gradu. Sve nam to doprinosi da budemo skupa, a kruna manifestacije je slava grada Sveta Petka Trnova. Time održavamo tradiciju, naše saborovanje, a prisustvom našeg preosvećenog vladike dajemo na značaju i našem gradu i našoj slavi. Neka ona čuva sve Zvorničane gde god da se nalaze i sve dobre i časne ljude. Hvala vam što ste učestvovali u našim svečanostima u protekloj sedmici, hvala vam što volite svoj grad i uzimate učešće u svim manifestacijama. Da svaki dan budemo bolji ljudi, da se više volimo i pazimo, da više radimo i brinemo o svojoj zajednici, svom gradu, svojoj Republici Srpskoj, samo tako ćemo obezbediti opstanak i ostanak na ovim prostorima“, poručio je prvi čovek Zvornika.