Najstarija manifestacija Srpske „Zvorničko ljeto“ od 2. do 8. avgusta

Najstarija manifestacija Republike Srpske, Zvorničko ljeto“, okupiće ove godine, od 2. do 8. avgusta, poznate muzičke izvođače na gradskoj plaži pored reke Drine, a pripremljen je i bogat kulturno-zabavni program.

Svečano otvaranje 21. Zvorničkog ljeta zakazano je za utorak, 2. avgust, kada će nastupiti jedna od najvećih regionalnih folk zvezda Lepa Brena.

Gradonačelnik Zvornika i predsednik Organizacionog odbora Zoran Stevanović rekao je na današnjoj konferenciji za medije da će pored koncerata najvećih folk i pop zvezda, biti održani i drugi tradicionalni sadržaji, kao što je Susret na mostu, gde se sastaju predstavnici Zvornika i Malog Zvornika.

„Tom prilikom šaljemo ozbiljnu poruku da nas mostovi spajaju, kao i reka Drina, a nikako razdvajaju. Pored toga, u sledeću subotu imamo i regatu koju organizuju gradovi sa obe obale reke Drine i, na kraju, kao kruna svega, 8. avgusta slavu grada Svetu Petku Trnovu, gde ćemo uz prisustvo vladike Fotija organizovati litiju kroz grad, te ispred kasine, kako tradicija nalaže, lomljenje slavskog kolača“, rekao je prvi čovek Zvornika.

Milan Nedeljković, kapetan regate ispred Grada Loznice, rekao je da je ovo izuzetno lep događaj, te da mu je čast da su partneri sa gradom Zvornikom.

„Grad Loznica i Grad Zvornik sarađuju u mnogim sferama, a regeta je samo jedan deo toga. Zajedno smo ovaj događaj podigli na jedan izuzetno visok nivo i na opšte zadovoljstvo građana, regata je sve bolja i bolja. Želim da pozovem sve građane Zvornika i Loznice i šire da nam se priključe u subotu, 6. avgusta. Start je u 10.00 časova u Malom Zvorniku i na gradskoj plaži u Zvorniku. Regata se završava na Žićinoj plaži, odnosno u Šepku. Obezbeđeni su ronioci, spasioci, osiguranje za učesnike, a naše je samo da ponesemo dobro raspoloženje i da uživamo na reci Drini“, zaključio je Nedeljković.

Dragana Milošević, šef Kabineta gradonačelnika i član Organizacionog odbora, predstavila je program sedmodnevne manifestacije koja će, kako je naglasila, i ove godine biti rame uz rame sa prestižnim festivalima iz zemlje i regiona.

„Spektakularnim nastupom jugoslovenske dive, Lepe Brene, na obali rijeke Drine biće otvoreno Zvorničko ljeto 2022. Zbog očekivanog prisustva velikog broja sugrađana i gostiju iz drugih gradova organizovali smo besplatan parking u Karakaju na više lokacija. Sa lokalnim preduzećem „Euro Petrol Oil“ organizovali smo besplatan autobuski prevoz koji će saobraćati četiri puta u sat vremena. Po završetku koncerta takođe će svi građani koji su se parkirali u Karakaju imati obezbjeđen prevoz do svojih automobila.“

Prema njenim rečima, ova manifestacija ima najdužu tradiciju u Republici Srpskoj i zasigurno će i ove godine biti na zadovoljstvo mnogobrojnih posetilaca.

Ivana Đokić Milanović, direktorica Turističke organizacije i član Organizacionog odbora istakla je da će u sklopu manifestacije biti otvoren bazar, koji će trajati svih sedam dana.