Održana 12. Skobaljijada i gurmanijada u Malom Zvorniku

Tradicionalna ribolovno – turistčka manifestacija “Skobaljijada i gurmanijada” održana je 12. put na plaži pored Drine u Malom Zvorniku. Učesnike i posetioce je pozdravio predsednik opštine Zoran Jevtić a manifestaciju je otvorio Svetozar Vasilijević,  šef Odeljenja za vodni režim, vodno dobro i vodna akta u JVP „Srbijavode”.

Predsednik Jevtić je izrazio zadovoljstvo što se, uprkos najavljenom lošem vremenu, za Skobaljijadu prijavio veliki broj takmičara, čak 94, koji su stigli iz raznih krajeva  od Ade, Kanjiže, Sente, Sremske Mitrovice, Bečeja, do Zvečana, Leposavića, Kosovske Mitrovice, Beograda, Valjeva, Lazarevca, Nikinaca, Valjeva, Krupnja, Loznice, Banje Koviljače, Ljubovije, Malog Zvornika kao i Zvornika u Republici Srpskoj, Bijeljine, Bratunca, Vlasenice, Milića, Capardi.

Prvo mesto u ulovu skobalja osvojio je Žolt Sabo iz Sente sa 17.195 gram-poena,  drugoplasirani takmičar je  Dragan Ilić iz Zvornika sa ulovom od 12.350 gram-poena, dok je treće mesto osvojio Miodrag Jović iz Zvornika, sa 10.950 gram-poena.

Pobednici „Gurmanijade” u kategoriji pripreme riblje čorbe su članovi ekipe „Sidro iz Zvornika”, dok je drugo mesto pripalo ekipi „Drinska štuka”  iz Loznice. Najbolji pasulj pripremila je ekipa „Čiča Gliša” iz Brasine, a drugoplasirana je „Mitrović Drina” iz Malog Zvornika.

Među kulinarima, najbolji gulaš na lovački način spremili su članovi Udruženja „Nezaborav” iz Malog Zvornika, a drugo mesto osvojila je ekipa „Regionalna deponija” iz susednog Zvornika.

Pripremljen je i bogat prateći program pa je na štandovima postavljena izložba knjiga za decu i odrasle, izložba slika sa malozvorničke likovne kolonije, kreativna dečja radionica – pisanje i crtanje na temu ,,Drina u srcu“ dok su u kulturno umetničkom delu programa nastupili članovi folklorne sekcije Biblioteke ,,17. septembar“ .

Manifestaciju je priredila Turistička organizacija opštine u saradnji sa Bibliotekom “17.septembar”, pod pokroviteljstvom Opštine Mali Zvornik.