Lozničke srednje škole na Sajmu obrazovanja

Sajam obrazovanja u Loznici je organizovan u sklopu prvog ovogodišnjeg Sajma zapošljavanja sa ciljem da naše srednje škole predstave obrazovne profile a u isto vreme su svršeni srednjoškolci imali priliku da potraže radno mesto u svojoj struci, na štandovima poslodavaca.

Sajam je bio prilika da se potrebe tržišta usklade sa ponudom škola kada je u pitanju plan upisa u narednu školsku godinu.

 “ U narednoj školskoj godini imaćemo dva nova obrazovna profila – pedijatrijske sestre tehničare i zdravstvene negovatelje, u skladu sa potrebama tržišta.” – rekla je Jelena Mirković, direktorica Srednje škole „Sveti Sava“.

Dodala je da će škola u petak, 13. maja,  u popodnevnim satima organizovati promociju obrazovnih profila na gradskom šetalištu.

Goran Gordanić, direktor Tehničke škole, naglasio je da će se učenici u narednoj školskoj godini obrazovati za nekoliko zanimanja po dualnom sistemu.

To su mehaničar motornih vozila, operater mašinske obrade, instalater vodovoda, grejanja i klimatizacije. U ovoj školi je u ponudi i smer za tehničare za kompjutersko upravljanje CNC mašinama, za koji vlada veliko interesovanje.

“ Mi smo jedina škola koja ima 65 učenika koji će nastavu pohađati po dualnom sistemu obrazovanja “– dodao je direktor Tehničke škole.