Ispunjeno prvo predsednikovo obećanje: Stabilno napajanje strujom od Božića

Samo dan nakon posete predsednika države jadarskom kraju, krenulo se sa rešavanjem problema na koje su se žalili građani lozničkih sela.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, sagledao je sa direktorima Elektro privrede Srbije, Elektro mreže Srbije i Elektro distribucije Srbije, šta se još može učiniti od radova na niskonaponskoj mreži.

“Najveći deo poslova je urađen i to je najveće ulaganje u energetsku infrastrukturu u poslednjih 30 godina”, rekao je Petrović i naglasio da će Grad Loznica pratiti dalje radove i ulagati u uličnu rasvetu.

Direktor EPS-a, Milorad Grčić, istakao je da Elektrodistribucija Srbije odmah kreće u zamenu 25 km dalekovoda, što je srce problema, pošto ta deonica izaziva sve druge probleme, te da će radovi biti završeni do Božića.

“Menjamo napojni kabl i sve drvene bandere od Gornjih Nedeljica do Grnčare”, kazao je Grčić.

Jelena Matejić, generalna direktorica EMS-a, istakla je da je do sada u elektro mrežu investirano 10 miliona evra, dok je Bojan Atlagić, direktor EDS-a, obrazložio plan i dinamiku radova, te investicije u narednom periodu.

“U Koreniti najurgentnije treba zameniti 35 drvenih, betonskim stubovima, postaviti 450 metara samonosivog kablovskog snopa, gde bi kasnije Grad mogao da ulaže i investira u javnu rasvetu, što je posebno bitno, a čuli smo danas od meštana ovog kraja. U Gornjim i Donjim Nedeljicama najurgentnije treba zameniti 9 drvenih betonskim stubovima, kao i na Siminom Brdu”, rekao je Atlagić i najavio kapitalnu investiciju u naredne dve godine za izgradnju nove trafostanice 35/10 kV u Dragincu.

Predsednik MZ Donje Nedeljice, Zlatomir Antonić, koji se obratio predsedniku prilikom njegove posete Jadru, obrazložio je sa kojim se sve problemima i kvarovima na uređajima u domaćinstvima susreću meštani zbog čestog prekida u napajanju električnom energijom, te izrazio zahvalnost na brzoj reakciji nadležnih institucija.