Nova šansa za mlade poljoprivrednike

Grad Loznica raspisao je 20. oktobra još jedan konkurs za dodelu sredstava za podršku mladim poljoprivrednicima na teritoriji grada u 2021. godini.

Na prvi konkurs, raspisan letos, stigle su tri prijave koje su odbijene iz formalno-pravnih razloga u skladu sa zakonskom procedurom. Zato je raspisan novi konkurs, objasnio je načelnik Odeljenja za privredu, Jovan Miladinović. On je pozvao mlade poljoprivrednike koji imaju ideju i viziju razvoja poljoprivrednog gazdinstva u pogledu projektnog unapređenja osnovne primarne proizvodnje da blagovremeno podnesu prijave u predviđenom roku, odnosno do 8. novembra.

“ Odlučili smo da raspišemo još jedan konkurs jer želimo da raspoloživa sredstva iz budžeta Grada Loznice za 2021. godinu opredeljena u skladu sa Programom mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja utrošimo kako bismo pospešili poljoprivrednu proizvodnju i podržali mlade koji se bave poljoprivredom” – rekao je on

Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 5 miliona dinara, a gradska uprava dodeljuje 70 odsto od ukupne vrednosti projekta bez PDV-a.  Minimalan iznos sredstava po konkursnoj prijavi je 500 hiljada dinara, a maksimalan milion dinara.