Raspisan konkurs „Ličnost Loznice za ponos“

Etno – Selo „ Suncana Reka“ i ove godine će proglasiti  laureata nagrade „ Ličnost Loznice za ponos“, koja je ustanovljena pre tri godine u ovom duhovnom, kulturnom, turističkom i ugostiteljskom kompleksu u Banji  Koviljači, izmedju Drine i Gučeva.

Prvi dobitnik tog laskavog priznanja bio je prof. dr Svetislav Sveta Božić, čuveni srpski kompozitor.

Prošlogodišnji dobitnik bila je profesorica Slobodanka Boba Milanović.

Pošto je u uvodjenju tog priznanja, uz supruga Zorana  i svoju porodicu, glavnu ulogu imala profesorka Dobrinka Biba Mirković, koja je preminula pre dve godine, u etno – selu „Sunčana Reka“ odlučeno je da nagrada trajno nosi naziv „DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – LIČNOST LOZNICE ZA PONOS“.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog dela od 1000 evra.

Predloge je moguće slati svakog dana poštom na elektronsku adresu suncanareka11@gmail.com  ili lično sve do 27. septembra.

Proglašenje dobitnika biće 29. septembra  na prigodnoj svečanosti u etno – selu „Sunčana Reka“ sa početkom u 18h.

Pravo da predlažu imaju pojedinci, organizacije, grupe, društva i institucije.

Za ovo priznanje dolaze u obzir Lozničani koji žive u rodnom kraju, ali  i zemlji i rasejanju koji su ostvarili velike domete  u oblasti javnog i društvenog života, umetnosti, nauke, kulture, sporta, duhovnosti i privrede, čime su ostavili veliki trag i dali doprinos svojoj zemlji i rodu, a istovremeno na najbolji način promovisali Loznicu, Jadar i Vukov zavičaj.

Odluku o laureatu će doneti specijalni žiri etno – sela „Sunčana Reka“ dan pred proglašenje dobitnika.