Tri loznička boksera i Zvorničanka na prestižnom turniru „Zlatna rukavica za mlade“ u Subotici

Od 1. do 5. septembra u Subotici će biti održana 39. Zlatna rukavica za mlade, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, Vojvođanskog bokserskog saveza, Grada Subotica i bokserskog kluba „Spartak“.

Ovaj prestižni međunarodni turnir u konkurenciji muškaraca i žena okupiće 20 reprezentacija, oko 180 takmičara u svim kategorijama, uključujući i bokserske sile poput Rusije i Ukrajine.


Srpska reprezentacija broji 14 omladinaca i jedna omladinka.

Selektor omladinske reprezentacije Nenad Vasiljević u svoje redove u odbranu boja Srbije pozvao je i tri loznička omladinca i to: Đukanović Darko, kategorija -57kg, Edin Suljić -67kg i Rastko Simić -75kg. Jedina devojka predstavnica Srbije na ovom takmičnju, Sara Ćirković, iz susednog nam Zvornika nastupiće u kategoriji -51kg.

Selektor Nenad Vasiljević i trener Mirko Ždralo proteklom periodu obavili su pripreme sa takmičarima na Zlatiboru i na Paliću.

„Ovo je jedan veoma dobar, jak turnir sa dugom tradicijom i sama činjenica da su se Rusi i Ukrajinci odazvali u velikom broju govori mnogo o kvalitetu ovog turnira. Mi smo se pripremali, ulazimo u ovo takmičenje spremni i verujemo da možemo do medalje“, rekao je Vasiljević.


Takmičenje počinje sutra, 5. septembra, u 14 časova,prvim eliminacionim borbama. Vreme nastupa naših takmičara znaće nakon žreba koji će se obaviti sutra nakon vaganja.