Grad Loznica: Kako do stolarije, kotla za grejanje ili termoizolacije?

Građani Loznice koji žele da na kućama i stambenim zgradama zamene stolariju, kotlove za grejanje ili da postave novu termičku izolaciju mogu da se prijave do 15. septembra na konkurs za subvencije koji je Grad raspisao.

Gradski menadžer Dejan Stalović, objašnjava da će troškove koji su veći od navedenih maksimalnih iznosa sredstava snositi sam podnosilac prijave, kao i da se na konkursu građani prijavljuju samo za jednu meru.

“Pravo učešća na konkursu imaju građani kojima je kuća ili stan za koji se prijavljuju mesto prebivališta i koji imaju građevinske dozvole i dokaze o legalizaciji”, napominje Stalović.

Sve detaljne informacije o konkursu se mogu naći na sajtu Grada, dobiti putem telefona 015/879-200, kao i lično kod zamenika načelnika Gradske uprave Milorada Matića.

Za radove na kućama i stanovima, oni koji se prijavljuju, mogu da odaberu jednu od sedam firmi koje su se odazvale pozivu Grada za zamenu stolarije, ili između kompanija koje su dostupne u ostalim kategorijama, a koje su ispunile uslove u pogledu cene, kvaliteta i rokova.

Maksimalno učešće Grada Loznica i Ministarstva rudarstva i energetike je 120.000 dinara, sa PDV-om, za termičku izloaciju, do 100.000 dinara za stolariju, do 85. 000 dinara za kotlove na biomasu i do 150.000 dinara za nabavku toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Podsetimo, program subvencionisanja mera energetske efikasnosti podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak. Za subvencionisanje u Loznici Ministarstvo i  Grad obezbedili su ukupno 10 miliona dinara.