Zvornik: Ko sve može preko starog mosta?

Foto: ://gradzvornik.org/

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić potpisali su 27. jula Zvorniku više sporazuma koji će doprineti jačanju bilateralne saradnje u borbi protiv prekograničnog kriminala i migracija, kao i efikasnijem upravljanju granicama.

Ministri Vulin i Cikotić potpisali su sporazume između  Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o pograničnom saobraćaju, graničnim prelazima, zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, kao i aneks Sporazuma za zajedničku lokaciju na Graničnom prelazu Bratunac (Novi most) – Ljubovija (Novi most).

Po potpisivanju sporazuma ministar Vulin je na konferenciji za novinare istakao da će oni život građanima Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske učiniti lakšim i boljim i da će od njih benefite imati svi, posebno ljudi koji žive u pograničnim opštinama. 

Prema njegovim rečima, građani koji žive u pograničnim opštinama, državljani i jedne i druge zemlje, kretaće se brže i lakše, bez potrebe da imaju dokumenta koja su potreba svim ostalim građanima.

 „Most ne spaja samo dve opštine, most spaja sve nas i most će nam dati priliku da se bolje upoznamo i da bolje i sigurnije živimo“, istakao je ministar Vulin.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio se ministrima Vulinu i Cikotiću što su verifikovali sporazume koji građanima Zvornika i Malog Zvornika mnogo znači.

„Stari most ima poseban značaj u našim životima jer on predstavlja tačku spajanja Zvornika i Malog Zvornika. Mostovi na Drini nas ne razdvajaju, oni su naša večita spona i tako će biti i ubuduće“, rekao je Stevanović.